Over mij

Hé daar, hier Swanet!

In het kort wat over mij…Ik ben moeder, dierengek, natuurliefhebber, paardentrainer, ambulant begeleider, coach en therapeut. Samen met mijn man, onze twee kinderen, paarden en honden woon ik op onze woonboerderij. Dit is een droom die in 2016 uit is gekomen. Elke dag samen onze “boerderijmomentjes” beleven met de paarden. Zo is de naam Boerderijmomentje ontstaan en begon mijn volgende grote droom…

Al van jongs af aan ben ik niet weg te slaan bij dieren en paarden in het bijzonder. Ik begon mij steeds meer te verdiepen in paarden en door de jaren heen heeft mij dat zoveel inzichten gegeven. Paarden spiegelen alles van je, zonder daar een oordeel over te hebben. Ze doen het gewoon. Dat heeft in het begin voor de nodige frustraties gezorgd, maar uiteindelijk ook veel gebracht. Zij hebben mij geleerd dat alles bij jezelf begint. Zij willen de pure jij en prikken dwars door je houding, masker of weggestopte gevoel heen. Dit heeft mij veel inzichten, kracht en verbinding gegeven met mezelf. Dit gun ik iedereen, iedereen verdient zijn Boerderijmomentje!

Deze jongeren, zo kwetsbaar, verdienen meer aandacht.

Ik werkte 10 jaar lang als biologiedocent op een middelbare school. Mijn vak vond ik geweldig, maar de liefde voor de jongeren steeg daar ver bovenuit! Veel van deze jongeren zijn kwetsbaar. Sommigen leiden een leven vol met uitdagingen en eigen ideeën, onzekerheden, emoties en obstakels en verdienen meer aandacht. Als docent staat het lesgeven centraal en had ik, daardoor, onvoldoende tijd om de leerling centraal te zetten. Veel minder tijd om ze écht te zien, te leren kennen en er achter te komen wat hen bezig houdt. Terwijl zij dit zo verdienen! Ik wil hier wat mee! Sterker nog, ik moet hier wat mee!

Paarden willen de pure jij!

Daarom heb ik in 2021 Boerderijmomentje opgezet. De plek waar ik jongeren echt kan zien, waar ik ze in verbinding kan brengen met zichzelf en hun eigen kracht. Niet alleen jongeren verdienen deze plek, ook volwassenen. Boerderijmomentje, de plek waar paarden je weer in verbinding brengen met jouw kracht. De plek waar je passende en persoonsgerichte coaching en therapie in combinatie met paarden kan krijgen.

Boerderijmomentje is een veilige, ontspannen plek waar jongeren en volwassenen weer in verbinding komen met hun kracht. Coaching en therapie die aansluit bij hun proces.

Ontwikkeling en verdieping vind ik erg belangrijk en ik geloof dat dit dan ook nooit stopt. Ik volg verschillende trainingen en opleidingen om zelf nieuwe inzichten te krijgen in zowel paardengedrag als nieuwe coachende en therapeutische technieken om in te kunnen zetten tijdens de sessies. In juni 2023 heb ik mijn HBO Jeugd- en Gezinsprofessional behaald en kon ik mijzelf, en daarmee Boerderijmomentje, SKJ laten registreren. Deze registratie zorgt ervoor dat jongeren via PGB en/of gemeente deels of helemaal vergoed bij ons coaching en therapie kunnen krijgen. Zo ontwikkelt Boerderijmomentje steeds verder door om voor iedereen bereikbaar te zijn.

Vind je het leuk om alles te volgen? Kijk dan gerust op de Facebook of Instagram van Boerderijmomentje.