De honden

Als je bij Boerderijmomentje het erf op loopt zal je als eerst tegen deze drie mannen aanlopen. Ze zullen je vriendelijk begroeten, daarom stel ik ze graag even aan je voor…

Lake

Lake, berghond kruising, is een hond met een geschiedenis. Hij heeft op straat geleefd en heeft daar niet de leukste contacten gehad met mensen. Via een opvang is hij bij ons gekomen, omdat hij bijna niet te plaatsen was. Lake kon je toen het beste omschrijven als een wilde, bange hond. Hij verstopte zich en wilde niet gezien en al helemaal niet aangeraakt worden. Hij woont sinds 2018 bij ons en heeft zich van wilde hond naar wijze hond ontwikkeld. De hond die weigerde om zich totaal aan te passen en ons liet inzien dat wij onze verwachtingen totaal los moesten laten en alleen focussen op verbinding. Lake zal altijd gepaste afstand van je houden en komt op zijn eigen manier gedag zeggen.

Spike

Spike is een labrador die iedereen enthousiast welkom heet. Je kan hem dan ook niet missen als je op Boerderijmomentje aankomt. Hij maakt graag contact met je en wil het liefst de hele dag knuffelen. Als je tegen hem praat lijkt hij alles te begrijpen en zie je zijn wenkbrauwen meegaan met het verhaal. Wij zijn Spike’s tweede thuis, omdat hij suikerziekte bleek te hebben en zijn vorige eigenaar daardoor niet meer voor hem kon zorgen. Wij zijn blij dat hij sinds 2021 bij ons woont en de boel nog gezelliger maakt.

Pip

Pip is de nieuwste “collega” bij Boerderijmomentje. Pip is een kruising tussen een Bernersennen hond en een Labrador retriever. Hij is geboren op 05-08-2023. Hij mag fijn opgroeien met zijn grote broers Lake en Spike. Als Pip 1 jaar is gaat hij de opleiding in om therapie hond te worden. Hij zal dat gekeurd worden op zijn gedrag en alles leren wat nodig is om mensen op een prettige manier bij te staan in hun proces. Voor nu komt hij vooral veel knuffelen en mag hij oefenen met verschillende situaties.